Subsidies en financiële voordelen

Een opleiding is een investering in je carrière. Er zijn financieringsmogelijkheden zoals subsidies, leningen en vergoedingen. Hierdoor wordt studeren financieel aantrekkelijker voor jou en je werkgever. Je ontdekt ze op deze pagina. 

Over Schoevers

Alle financieringen en subsidies in één overzicht?

Wil jij alle financieringen en subsidies overzichtelijk bij elkaar, zodat je dit rustig kunt bekijken in je eigen tijd? Vraag dan direct de brochure Financiering en Subsidie aan.

Vraag de subsidiebrochure aan

Voor de student

  • LLLK (Levenlanglerenkrediet)  

    Het levenlanglerenkrediet is een studielening van de overheid bedoeld voor volwassenen die hoger onderwijs volgen. Bij Schoevers komen alle erkende HBO Bachelor en HBO Associate degree opleidingen in aanmerking voor deze regeling. Dit geldt ook voor modules en programma’s die onderdeel zijn van OCW-erkende opleidingen.  

    Je kunt jaarlijks een krediet ontvangen ter hoogte van je studiekosten. Het LLLK is geldig voor alle kosten, behalve literatuur- en arrangementskosten en reprorechten. Lees meer over het levenlanglerenkrediet op deze pagina of ga naar de website van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) om de volledige voorwaarden en regels te bekijken. 

  • Transitievergoeding 

    De transitievergoeding is van toepassing wanneer je onvrijwillig ontslagen wordt, of dit nu gebeurt via het UWV of de kantonrechter. De vergoeding is gericht op het vergroten van je kansen op een baan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door jezelf te ontwikkelen via een opleiding, training of cursus. Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie hierover. 

Voor de werkgever 

Ontdek hoe werknemers met zakelijk voordeel kunnen studeren. 

  • Belastingvoordeel  

    Ben je een werkgever en wil je bijdragen aan de studiekosten van je medewerkers? Het is mogelijk om de studiekosten belastingvrij te betalen mits er geen andere partij is die de kosten vergoedt. Daarnaast moet de scholing gericht zijn op de ontwikkeling van de werknemer op persoonlijk en/of vakinhoudelijk vlak. Meer informatie nodig? Kijk op de pagina Scholingskosten in de loonheffingen

  • SLIM-subsidieregeling  

    Als werkgever kun je gebruikmaken van een SLIM-subsidieregeling via het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit kan wanneer het gaat om een bedrijf van maximaal 250 medewerkers of wanneer de organisatie actief is in de toerisme, horeca of landbouw. 
    Het is mogelijk om een subsidie aan te vragen voor: 

    • het in kaart brengen van de scholingsbehoefte; 
    • het opstellen van een opleidings- of ontwikkelplan; 
    • loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers; 
    • het uitwerken en/ of invoeren van methodes om werknemers te stimuleren zich te ontwikkelen;  
    • het aanbieden van een praktijkleerplaats bij een erkend leerbedrijf. Dit voor (delen van) een MBO-opleiding in de derde leerweg.  Is de opleiding van Schoevers inleen? Neem contact met ons op, dan kijken we graag samen naar jouw mogelijkheden. Zie de pagina SLIM-subsidieregeling voor meer informatie en de voorwaarden van deze regeling.  

Zie de pagina SLIM-subsidieregeling voor meer informatie en de voorwaarden van de SLIM-subsidieregeling. 

  • MDIEU (Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden)  

    De overheid wil zoveel mogelijk mensen gezond en werkend de pensioengerechtigde leeftijd laten bereiken. Om die reden worden sectoren die willen investeren in duurzame inzetbaarheid ondersteunt via een subsidie die MDIEU heet. De subsidie is inzetbaar voor het volgen van kortdurende trainingen en workshops. Ontdek de mogelijkheden van het MDIEU

  • Sectoren & Branches  

    Ben je benieuwd of er subsidies zijn voor jouw sector? Er zijn in Nederland ongeveer honderd opleidings- en ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen). Een O&O-fonds helpt werkgevers en vakbonden met de opleiding en ontwikkeling van werknemers. In CAO’s zijn er scholingsbudgetten afgesproken. Het O&O fonds helpt werknemers met deze scholingsbudgetten. Dit m.b.t. (loopbaan)ontwikkeling en het bijhouden van vakbekwaamheid. Je kunt alle O&O-fondsen zien op OOverzicht.nl

Meer weten over financieringsmogelijkheden 

Heb je nog vragen over de subsidies, wil je hulp bij je aanvraag of wil je weten welke opleidingen in aanmerking komen? Neem contact op met onze opleidingsadviseurs via 035 – 7 506 140 of mail naar info@schoevers.nl. Zij vertellen je graag meer.