Met de opleiding MBO Allround Assistant Business Services niveau 3 word je op erkend MBO-niveau opgeleid. Met deze opleiding heb je dan ook goede toekomstmogelijkheden. Onderwerpen als zakelijk schrijven, communicatieve vaardigheden en managementsupport komen uitgebreid aan de orde. Je wordt opgeleid door docenten uit de praktijk. Bovendien kun je alles wat je leert direct toepassen in je dagelijkse werk. Wanneer je geen relevante werkomgeving hebt, dan kan het Stage Instituut je helpen met het vinden van een passend stagebedrijf. Met deze erkende MBO-opleiding behaal je het officieel erkende diploma dat als standaard geldt voor het vakgebied van office assistant. Deze opleiding stond voorheen bekend als MBO Secretaresse niveau 3.
Officieel erkend
Schoevers heeft officieel toestemming van het ministerie van OCW om MBO-opleidingen te verzorgen. Hierdoor kunnen wij officieel erkende MBO-diploma’s verstrekken. Zie Toelichting MBO voor meer informatie.
Wat doet een assistant business services?
Als (aankomend) office assistant houd je je vooral bezig met de volgende zaken:
- Schrijven van e-mails en brieven
- (Telefonische) informatie-uitwisseling
- Beheren van agenda’s
- Onderhouden van contacten met klanten en collega’s
- Maken van effectieve planningen
- Organiseren van bijeenkomsten, zoals vergaderingen
Je werkt veelal zelfstandig en informeert je leidinggevende over de voortgang. Je werkt in een grote of kleine organisatie, profit of non-profit.
Begeleiding
Tijdens de opleiding wordt je op verschillende manieren begeleid. Je hebt een studiebegeleider voor de voortgang in je opleiding en een stagebegeleider voor de voortgang in je stage. Zij hebben tijdens de opleiding regelmatig contact met je. Ook met vragen kun je bij hen terecht. Op de werk- of stageplek zelf is er begeleiding door je stagementor. Dit is vaak je leidinggevende of een ervaren collega. Hij of zij helpt je de praktijkopdrachten uit te voeren.
Doel en opzet
Deze praktijkgerichte opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten die een MBO-diploma willen behalen. Voor de start van de opleiding wordt persoonlijk contact met je opgenomen. Alle belangrijke aspecten worden dan telefonisch met je doorgenomen. Zo wordt onder andere ingegaan op de rol van de stage in de opleiding, de geschiktheid van je werkplek en de keuzedelen waaruit je kunt kiezen. Tijdens de opleiding volg je het begeleidingsprogramma. Hierin wordt de begeleiding, beroepspraktijkvorming (stage) en examinering uitgelegd. Daarnaast krijg je een introductie in e-Connect, de digitale leeromgeving waar je alle informatie over je opleiding vindt.
De opleiding is voor een belangrijk deel gekoppeld aan de praktijk. Je loopt stage en je volgt modules in de vorm van klassikale bijeenkomsten met veel voorbeelden uit de praktijk. Deze modules worden verzorgd door docenten die zelf in het vakgebied werkzaam zijn. Dat maakt de lessen interactief en zorgt dat de leerstof herkenbaar wordt uitgelegd.
Wij begrijpen hoe het is om volwassenen op te leiden. Met bovenstaande aanpak zorgen wij ervoor dat je de opleiding uitstekend kunt combineren met je werk en privéleven. Ook zijn de boeken die in deze opleiding worden gebruikt geschikt voor MBO. Hierdoor werk je doelgericht naar je diploma toe.
Stage
Je stage is belangrijk, omdat je daarin oefent met het in praktijk brengen van de geleerde beroepsvaardigheden. Je kunt stage lopen bij bijvoorbeeld een overheidsinstantie, een bank of een commercieel bedrijf. Heb je al een baan in dit werkgebied? En is het bedrijf waarbij je werkt een erkend leerbedrijf? Dan kun je je huidige werkplek voordragen als stageplaats en hoef je geen aanvullende stage te lopen.
Heb je op dit moment geen geschikte werkplek? Ook dan kun je van start met deze opleiding. Je gaat dan tijdens je opleiding op zoek naar een geschikt stagebedrijf. Het Stage Instituut kan je daarbij mogelijk helpen.
Vooropleiding
Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een diploma MBO-niveau 2, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar.
Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kun je met een goede motivatie en ruime werkervaring een toelatingstoets maken. Met een goed resultaat kun je zo alsnog tot de opleiding toegelaten worden. Als je gebruik wilt maken van deze vorm van toelating, dan wordt tijdens de intake uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.
Voorbereiding
Je studielast bedraagt ongeveer 3-5 uur. Daarnaast werk je aan je praktijkopdrachten.
Klassikaal, e-learning of virtual classroom
Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.
Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.
Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.